Blog

Pune mult, că e gratis

carrefour
Fiind zilele trecute pe la Carrefour dupa ceva cumpărături mă taie o nevoie urgentă de a mă uşura şi mă îndrept cu paşi repezi către zona toaletelor.
Intru în cabină, îmi fac treaba ca tot omul, ies şi mă opresc la chiuvete pentru a mă spăla pe mâini iar în faţa mea un domn bine îmbrăcat tocmai a fost terminat şi el cu nevoile şi vroia să se spele pe mâini.
Până aici totul bine şi frumos însă când a început să apese pe butonul de la dispenserul de săpun lichid mă gândeam că nu mai termină. A apăsat de cel puţin 6-7 ori până a umplut mână de săpun lichid.
După el am urmat eu şi sincer să fiu o singură apăsare mi-a fost suficientă pentru a mă săpuni bine pe ambele mâini.
Am tras cu coada ochiului la el când a deschis robinetul de apă şi marea majoritate a cantităţii de săpun lichid a căzut nefolosită în scurgere.
Aşadar de ce să facem pagubă peste tot pe unde mergem dacă nu e neapărată nevoie.
Aceeaşi problemă este peste tot unde se oferă nişte servicii sau produse gratis, nouă românilor ne place să abuzăm doar de dragul de a face risipă şi de a face o cheltuială celor ce pun la dispoziţie aceste servicii.
Mergând aşa probabil o să ne întoarcem la toaletele vechi unde trebuia să plăteşti 5-10 mii şi îţi dădeau două pătrăţele de hârtie igienică iar la sfărşit te spălai la pompă cu săpun de rufe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *