Blog, Fotografii

Relaxare în pădure

>>Dacă vreți să vedeți fotografii din plimbările noastre ne puteți urmări atât pe Instagram – Turist în Țara Mea cât și pe Facebook – Turist În Țara Mea.<<

Astăzi, întorcându-mă spre casă de la un client de la Flămânzi, mi-au atras privirile câteva fire de verdeaţă răsărite prin pădurea de pe marginea şoselei şi am hotărât pe moment să mă opresc puţin să savurez aerul de pădure.
O mişcare foarte bună. Am lăsat maşina într-o mică parcare la marginea pădurii şi am purces la pas printre frunzele şi crengile uscate pe lângă care se străduiau să iasă la soare noile fire verzi de iarbă.
Cum m-am afundat vreo 50 de metri în interiorul pădurii am fost înconjurat de o mare de floricele violet ce străluceau voios în soarele după amiezii începutului de aprilie.

relaxare in padure botosani flamanzi

Ici colo se mai zărea şi câte o floricică galbenă ce ieşea în evidenţă în contrast cu marea violet.

relaxare in padure botosani flamanzi

relaxare in padure botosani flamanzi

La umbra unui mesteacăn cu coaja albicioasă se adăpostea probabil ultima viorea înflorită de anul acesta. Surorile ei, care erau peste tot pe sub copacii înalţi, erau deja cu florile uscate şi unele chiar cu seminţele pregătite pentru generaţia viitoare.

Un fluture alb sălta zglobiu printre flori, prea rapid pentru a putea fi imortalizat de aparatul foto. În schimb un văr de-al său, portocaliu şi mult mai pufos, încă nu era suficient de iute ca sa scape de focusul camerei. A încercat să-şi mute poziţia dar nu a reuşit să zboare decât vreo 2 metri şi l-am mai stresat cu un cadru frontal.

relaxare in padure botosani flamanzi

relaxare in padure botosani flamanzi

relaxare in padure botosani flamanzi

Cum mă plimbam lejer prin pădure zăresc o umbră la vreo 20 de metri în faţa mea cum o zbugheşte spre desiş. Era o căprioară! Şi asta a fost foarte iute de picior încât nici n-am reuşit să ridic aparatul foto spre ea. Sau poate a fost prea mare surprinderea de a vedea căprioara atât de aproape de mine care nu m-a lăsat să acţionez mai repede. În fine, unele lucruri rămân imortalizate cel mai bine pe retina caldă a privitorului decât pe senzorul rece al aparatului foto.

relaxare in padure botosani flamanzi

relaxare in padure botosani flamanzi

În concluzie, o pauză de nici 20 de minute cu o plimbare inopinată prin pădure m-a relaxat mai mult decât o zi de weekend. Cu siguranţă voi mai repeta figura când voi mai avea drumuri în afara oraşului. Viaţa este prea scurtă ca sa nu te bucuri de micile frumuseţi ale naturii ori de câte ori ai posibilitatea.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *