Blog

Chinuri în stil Adobe

adobe download fail
Vreau să probez un software de publishing şi am ajuns la ideea că Adobe InDesign CS4 ar fi potrivit pentru ceea ce mă interesează pe mine.
Ca orice om serios de pe planeta asta intru pe site la Adobe unde caut câteva specificaţii despre program şi bineînţeles că vreau să-l probez pentru a vedea daca mi se potriveste.
Şi aici începe odiseea descărcării unui software trial de pe site-ul oficial Adobe.
Întâi trebuie să-mi amintesc nume de utilizator şi parola, utilizatorul hai ca mi l-am amintit însă la parolă îmi trebuie reminder, mai aştept vreo 5 minute să ajungă mail-ul cu reminderul.
Intru din nou pe site, încerc să descarc fişierul ce mă interesează însă după “n” întrebări şi selecţii de SO, limbă etc etc aflu că trebuie să mai instalez şi nu stiu care download manager pentru a putea descărca de pe site la ei. Problema este că nu au nici măcar un link evident către acest download manager.
Păi cum sa vă explic eu măi oameni buni, dacă îmi ia o jumătate de oră să reuşesc începerea downloadului unui trial nici nu vreau să-mi închipui cât mi-ar trebui sa primesc ceva asistenţă sau support în caz de nevoie.

Aşadar ca orice om (“neserios” de data asta) deschid un torrentz şi găsesc softul cu tot cu serial şi în 15 secunde îl am deja în lista de download cu câteva sute de kilo pe secunda.
Şi acum concluzia: “Dacă vrei să vinzi ceva, indiferent că te numeşti Adobe sau AF Chelioşii din Deal, trebuie să-i facilitezi clientului oportunitatea de cumpărare nu să-i pui n-shpe piedici care de care mai tâmpite”

One Comment to “Chinuri în stil Adobe”

  1. mrx

    Am citit recent o socoteala facuta de un englez referitoare tot la Adobe: pretul din UK la un produs ce-l interesa pe bietul om era mai mare decit pretul din SUA avion ieftin dus-intors Londra – New York o noapte la hotel in NYC. Atita bate lanterna de la Adobe…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *