Fotografii, Promoting România

Moşia Cai De Vis – Vârfu Câmpului, Botoşani

>>Dacă vreți să vedeți fotografii din plimbările noastre ne puteți urmări atât pe Instagram – Turist în Țara Mea cât și pe Facebook – Turist În Țara Mea.<<

Moşia Cai De Vis – Vârfu Câmpului, Botoşani

Printr-un anumit concurs de împrejurări am ajuns să fiu însoţitor în excursia de sfârşit de an a clasei fetiţei mele, aşa că am avut ocazia să vizitez zilele trecute Moşia Cai de Vis de la Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani.

Locaţia este foarte frumoasă, pe o colină cu privelişte asupra întregii văi a Siretului, zonă care mie îmi este foarte dragă deoarece bunicul meu a locuit la doar 15-20 de km distanţă de-a lungul aceleiaşi văi. Imagnile mi-au adus aminte lungile veri fără griji ale copilăriei când mergeam la el şi mă bucuram pe deplin de tot ce avea să-mi ofere natura.

Moşia este situată la cca 2km în dreapta drumului naţional 29C ce leagă Botoşaniul de vama Siret. Cei doi kilometri de la drumul principal, la fel ca în cazul Păstrăvăriei din Mălini, nu sunt asfaltaţi ci doar pietruiţi ceea ce însemnă condus încet, cu atenţie şi mult praf.
Dar odată ajunşi la Moşie ne întâmpină o mică parcare de ca 15 locuri şi multă verdeaţă.

În program au fost incluse câte o tură de plimbare pe cal pentru fiecare copil, un spectacol cu cai, o vizită în grajdurile cailor unde câţiva dintre aceştia au putut fi mângâiaţi spre bucuria copiilor, o vizită în zona dedicata pasărilor (găini, raţe şi prepeliţe), o intrare în grajdurile vacilor de lapte unde am văzut şi un viţel de câteva luni.
Apoi am servit masa într-un cerdac la nişte mese tradiţionale făcute din lemn masiv urmând ca la final să facem o mica plimbare de explorare prin pădurea din spatele moşiei.

Moşia Cai De Vis este o locaţie excelentă pentru a petrece câteva ore de linişte respirând aerul curat al pădurii dar şi pentru o experienţă de neuitat călărind caii sau asistând la spectacolul acestora din arenă.

Poate că s-ar mai putea lucra la instalarea unor locuri de joacă pentru copii, tobogane, leagăne, un mic teren de fotbal, etc pentru a-i atrage cât mai mult şi pentru a nu le da ocazia să se plictisească.

Din câte am înţeles de la administratori este indicat să vă faceţi rezervare înainte deoarece locurile sunt destul de limitate şi riscaţi să nu aveţi loc nici la masă şi nici la activităţile de călărie.

Website: http://caidevis.ro/

Locaţie Google Maps:

Mai jos vă las în compania câtorva fotografii făcute în timpul reprezentaţiei cailor dar şi la vizita celorlalte obiective.

Mosia Cai De Vis Varfu Campului botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului Botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului botosani Mosia Cai De Vis Varfu Campului botosani

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *