Blog

PC complet – pentru un copil sărac

PC complet – pentru un copil sărac

Zilele trecute a venit o cunoştinţă pe la mine şi mi-a zis că are un PC mai vechi pe care nu-l mai foloseşte şi ar vrea să îl dea cuiva şi dacă ştiu eu pe cineva care are nevoie.
I-am zis că nu ştiu pe nimeni special însă mă voi interesa de asta.
A doua zi a apărut cu tot sistemul la mine şi mi-a plasat mie responsabilitatea de a face fapta bună. :))

Pe scurt, e un PC mai vechi cca 10-11 ani, cu un procesor Intel la 1,8GHz, 1Gb RAM, 80GB HDD, placă video nVidia 512MB 128bit, DVD ROM, LAN, Audio, monitor LCD 17″ Samsung, tastatură şi mouse PS2.
Pe lângă asta mai pun eu de la mine nişte boxe audio ca să fie sistemul complet.
Eu l-am curăţat, schimbat pastă termoconductoare, formatat, reinstalat, pus ceva softuri pe el şi pregătit de folosinţă.

Vreau să-l donez unui copil sau unei familii ce nu are posibilitatea de a achiziţiona un calculator.

Da, ştiu că nu este cine ştie ce sistem pentru noi ăştia care lucrăm zilnic cu j`de zeci de giga de RAM, cu TB de HDD-uri sau SSD-uri însă eu cred că ar putea ajuta un copil sărac să prindă drag de IT.

Dacă este cazul plătesc eu şi transportul prin curierat.

Cu ocazia asta mi-am adus aminte cum am primit eu acum vreo 30 de ani un calculator IBM XT cu HDD de 20MB şi unitate floppy de 5,25″ de am fost cel mai bucuros copil. Ulterior l-am donat şi eu mai departe la Clubul Copiilor din localitate unde au mai avut şi alţii ocazia să butoneze la el.

Singurul lucru pe care îl cer este o poză cu familia sau copilul la care ajunge calculatorul ca să-i arăt omului că lucrul lui a ajuns unde trebuie.

Dacă ştiţi pe cineva care se încadrează puteţi să anunţaţi sau chiar să-l luaţi voi şi apoi să-l livraţi familiei.

UPDATE: PC-ul va ajunge în zilele următoare la o familie cu 8 copii. Doi dintre băieţii familiei sunt campioni judeţeni la şah iar PC-ul îl vor folosi pentru a se antrena  pentru viitoarele campionate.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *