D`ale gurii

Sos rece de roșii – rețetă proprie

Rețetă proprie de sos rece.
-8-10 frunze de busuioc proaspăt
-8-10 frunze de pătrunjel
-o crenguță mică de oregano proaspăt
-un cățel de usturoi
-o linguriță de miere (merge si zahăr la nevoie)
-o lingură zeamă de lămâie
-o lingură de ulei de măsline
-jumătate de linguriță de sare sau o lingură de sos de soia
-200-250ml passata di pomodoro (eu folosesc Cirio)
Se toacă foarte fin verdețurile și usturoiul, se adaugă sarea (sau sosul de soia), se amestecă bine cu uleiul de măsline, zeama de lămâie și mierea.
Se toarnă passata di pomodoro și se amestecă bine.
Se folosește ca dressing pentru salate, pentru garnituri, pentru pizza sau chiar se poate mânca pe pâine așa simplu.
Se poate păstra fără probleme 3-4 zile la frigider într-un vas închis.

#MasterChefLaMineAcasa Sos rece de rosii

Leave a Comment

Your email address will not be published.